SZOLGÁLTATÁSOK

MeDiMa Emésztés-terápia

JELENLEG EZ A SZOLGÁLTATÁS NEM ELÉRHETŐ! 

PUFFADÁS? SZÉKREKEDÉS? REFLUX? NEHÉZ EMÉSZTÉS?

Mert nem elég csak az étrendünket megváltoztatni a jobb emésztésért!

3 szakember, 3 terület, 1 terápia.

Bővebben a MEDIMA Emésztés-terápia bejegyzésben olvashat.

IRT Reflux-terápia

A reflux oka, hogy a megnövekedett hasi nyomás miatt a gyomorszáj kinyílik, és a sav vagy a savgőz a nyelőcsőbe vagy följebb áramlik. A gyomor záró izma nem gyengül meg, hanem az alulról érkező túlnyomás miatt nem képes kellően zárni. A refluxos tünetek 90 százalékáért a nyelőcső alsó záró gyűrűjének átmeneti "eresztése" a felelős, nem a sok sav.

Az első alkalommal átbeszélik az anatómiai tudnivalókat, az Ön tüneteit, tapasztalatait. Ha van tükrözés lelete (gasztro-, colonoscopia), azt átnézik, esetlegesen felmerülő kérdéseket megbeszélik.


IRT Reflux-terápia konzultáció

Mi történik a konzultáción ? 

A terapeuta részletesen kikérdezi az egészségi állapotáról, alapbetegségeiről. Átbeszélik az anatómiai tudnivalókat, az Ön tüneteit, tapasztalatait. Ha van tükrözés lelete (gasztro-, colonoscopia), azt átnézik, esetlegesen felmerülő kérdéseket megbeszélik.

Has manuális maszírozása, igény esetén otthoni masszázs betanítása. Légzőgyakorlat és hasi nyújtás elsajátítása. 

Gyógymasszázs

Ez a gyógyító céllal végzett masszázs tökéletes kiegészítője (nem helyettesítője) a fizikoterápiának és a gyógytornának a legtöbb mozgásszervi panasz fennállása esetén.

Az ülőmunkát vagy megterhelő fizikai munkát végzők, valamint a sportolók körében szinte megkívánja a szervezet a heti rendszerességgel végzett gyógymasszázst. Azt is mondhatnánk, hogy olyan, mint a sport, a rendszeresség a titka. Hetente egyszer a legideálisabb, ha csak az orvos másképp nem javasolja. Egy szakszerűen végzett masszázs hatása 4-5 napig is eltart.

Gépi nyirokmasszázs

Amit sokszor elhízásnak, felesleges hájnak, zsírpárnáknak hiszünk derekunkon, csípőnkön, combunkon vagy épp lábszárunkon, valójában a szervezetünk által megkötött víz, salak és méreganyag a szövetekben amely, ha zavar van a keringésünkben, természetes úton nem tud távozni.
Ezt a folyamatot segíti a gépi és kézi nyirokmasszázs kezelés.

Célunk a terápiával a felesleges víz, salak és méreganyag kivezetése a szövetekből, a nyirokrendszer stimulálása, hogy visszakapjuk testünk formáját és a fájdalmas tünetektől megszabaduljunk egy pihentető, kellemes kezelés során.

Emésztés-, és Reflux-terápia kiegészítő kezelése lehet.

Hasi masszázs

Gyakori a gyomorégés, puffadás, böfögés, esetleg székrekedés? Valószínű, hogy nem működik megfelelően az emésztésünk és sajnos ez különféle betegségek kialakulásához vezethet.

A hasmasszázs valóságos csodát művel a bélrendszerünkkel. Képes normalizálni a teljes emésztőrendszer működését. Pozitív hatással van többek között a gyomorra, a vastag és vékonybélre, májra, a hasnyálmirigyre és az epehólyagunkra is.

Javítja a gyomor és belek perisztartikus mozgását, vérbőséget okoz, ezáltal segíti az emésztésünket és az anyagcserénket is.

Reflux-terápia kiegészítő kezelése lehet.

Schroth terápia

A gerincferdülés (scoliosis) és a Scheuermann kór kezelésére jelenleg a leghatékonyabb módszer a Schroth terápia. Ennek lényege, hogy különböző testhelyzetekben a kóros görbületeket korrigálva a gerinc aktívan megnyújtott helyzetében erősítjük a törzsizmokat.

A módszer célja a növekedés befejeződéséig a görbületek csökkentése, a progresszió megállítása, az izomdiszbalanszok helyreállítása. Felnőtt korban is okozhat problémát, fájdalmat a gyermekkorban kialakult gerincferdülés, a Schroth gyakorlatok ebben az esetben is jól alkalmazhatóak.

McKenzie terápia

A McKenzie módszer a gerincproblémák speciális vizsgálati és kezelési rendszere, melyet Robin McKenzie, új-zélandi gyógytornász dolgozott ki. Világszerte az egyik legelterjedtebb gerinckezelési eljárás, a világ 40 országában alkalmazzák. Magyarországon általában a gyógytornászok munkaköréhez tartozik.

A módszer egy aktív mozgásterápiára (gyógytornára) épülő rendszer, mely hangsúlyozza a páciens által önállóan kivitelezhető gyakorlatokat. Ezen gyakorlatokkal a beteg saját maga képes befolyásolni fájdalmát és a probléma kimenetelét. A beteg tehát nem passzív "szenvedője" a kezeléseknek, hanem abban aktívan részt vesz.

Gyógytorna

Ha ülő- vagy megterhelő fizikai munkát végzel és gerincpanaszaid vannak, ha mozgásszervi betegséged van, ha baleseted vagy műtéted volt és még tart a rehabilitáció időszaka, ha olyan alapbetegséged van, ami miatt nehezedre esik a mozgás, vagy egyszerűen csak szeretnéd megőrizni ízületeid, izmaid egészségét, ez esetben érdemes egy gyógytornász tanácsát kérned, hogy mi lenne számodra a legjobb megoldás.

Az egyéni gyógytorna előnye, hogy a gyógytornász figyelme nem oszlik meg a páciensek között. Első alkalommal a terapeuta részletesen kikérdez egészségi állapotodról, alapbetegségeidről. Ha van orvosi dokumentációd, MR vagy CT felvételed, azt mindenképp hozd el magaddal a vizsgálatra..

Köpölyözés

Hagyományos kínai orvoslásban alkalmazott módszer. Segíthet a véráramlás növelésében, így felgyorsíthatja a szervezet természetes gyógyulási folyamatait.

A kezelésen vákumhatást hoznak létre speciális csészékkel, melyeket a bőr felületlre helyeznek felmelegítve. Ezzel a módszerrel felszippantják a bőr és a zsír rétegeit az izmokról. Néha a csészéket mozgatják az izomszálak mentén.

Kinezio Tape ragasztás

Versenyre, sportolásra készül, de fáj a dereka, térde, válla vagy más ízülete? Vagy már túl van a mozgáson, de meghúzódott egy izma? Esetleg elaludta a nyakát, vagy rosszul mozdult és fáj a dereka?

A Kinesio Tape segít! Akár egy ízület stabilizálásáról, vagy egy izom, izomcsoport relaxálásáról van szó, a kezelés után már azonnal érezni fogja a fájdalom csökkenését. Kifejezetten hatékony gyógytornával együtt alkalmazva, de önmagában is jótékony hatású. Mivel gyógyszert nem tartalmaz, nem kell félnie a mellékhatásoktól sem. 

Mentálhigiéniai szaktanácsadás

Segít megérteni betegségünk lelki hátterét, mozgatórugóit, hogy a testi gyógyulás mellett (nem helyett!) a lélek is gyógyuljon. A test és lélek egysége miatt az igazi és hatékony gyógyulást ezek komplex kezelése jelenti.

A segítő beszélgetés keretei az első beszélgetés alkalmával körvonalazódnak. (hány alkalomra, milyen gyakoriságra lesz szükség). Lehet egyszeri és ismétlődő is. Hatékonyan, praktikus gyakorlatokkal megtaláljuk a szükséges egyedi erőforrásokat a nehézség megoldásához, átvészeléséhez, az egyensúly megtalálásához vagy a megkönnyebbüléshez. 

Táplálkozási tanácsadás

- vérkép elemzés

- hormonális tanácsadás

- egészségügyi problémák feltárása

- táplálékkiegészítők ajánlása

- sport ajánlás

- táplálkozással kapcsolatos tanácsadás

Foodtest

A FOODTEST 200+ fehérjechip alapú ételintolerancia mérés. A vizsgálat megbízhatóan kimutatja több, mint 220 féle élelmiszerre vonatkozóan, hogy az Ön szervezete mely ételt
vagy ételeket nem tolerálja,
és elég hozzá néhány vércsepp.

Életmód váltás

DIÉTA vagy ÉLETMÓDVÁLTÁS

Tudja mi a különbség?
Életében szinte minden ember legalább egyszer már diétázott. Kipróbált olyat, amit a bulvár sajtó éppen aktuálisan felkapott (Atkins, Szétválasztó, 90 napos, űrhajós stb), aztán jó esetben a diéta végére ért, hiszen elérte a célját, lefogyott.
Egy valamit nem tanult meg.      

Enni!!!!
Hogy mi a jó a testének és mi nem, hogy neki mit "szabad" enni és mit nem.
Az Életmódváltással ezt tanulja meg. Így nem jönnek fel a plusz kilók, hanem megtanulja és megtalálja az egyensúlyt a tányér és a teste között!

Táplálkozási profil (online)

Pontosan tudni fogja milyen étrend felel meg a genetikájának és megérti, hogy miért. Látni fogja, hogy miért nem működtek esetleges korábbi próbálkozásai. 

Részletes kérdőív, mely megmutatja:

- Mi a megfelelő fogyási stratégia

- Milyen táplálékokat kellene ennie egészsége és fogyása érdekében, és milyen az Ön számára ideális makrotápanyag arány

- Megfelelőek-e az étkezési szokásai

- Milyen tényezők befolyásolják az anyagcseréjét

Ultrahangos Kavitációs zsírbontás

Ez a fajta zsírbontó eljárás biztosítja azt, hogy műtét nélkül érjük el a kívánt alakot, annak minden fájdalmas és kellemetlen mellékhatása nélkül. Elsősorban a bőr alatti (subcutan) zsír csökkentésében van szerepe, és kiváló a narancsbőr kezelésére is.

Az ultrahang impulzusok 5 cm mélységben képesek lehatolni a zsírszövetben. Ezek a berendezés által generált ultrahang impulzusok a zsírsejtekben buborékokat hoznak létre, melyek ütközése, szétrobbanása olyan nyomásváltozást eredményez, amely hatására a zsírsejtek szétesnek.

Rádiófrekvenciás kezelés

Ez a fajta zsírbontás sok problémára hatékony segítséget nyújt. Egy kezelésben kínál bőrfeszesítést, cellulitkezelést, fiatalítást és zsírcsökkentést. Elsősorban az ún. viszcerális (zsigeri) zsír csökkentésére alkalmazzuk, mely a legnehezebben eltűntethető zsírfajta. Hatását egyszerre kétféleképpen is kifejti. Egyrészt a mélyebb rétegekben levő zsírsejtek melegítésével, a zsíranyagcsere fokozásával, kisebbé válnak a zsírsejtek, vagyis fogyásra készteti őket. Másrészt pedig a felszíni rétegekben elősegíti a kollagén termelődését, ezáltal a bőr feszesebbé válik. Igénybe vehető önálló kezelésként is, melynek célja inkább a bőr feszesítése semmint a zsírbontás. Amennyiben a cél a zsírbontás, úgy együtt alkalmazzuk az ultrahangos zsírcsökkentő eljárással és a nyomásterápiával.

Rádiófrekvenciás arcfiatalítás

Bőrünk kötőszövetének egyik legfontosabb összetevője a kollagén, mely a bőr rugalmasságáért, feszességéért felel. Azonban az idő előrehaladtával és a fénykárosodás eredményeképpen a szervezetünkben található kollagén mennyisége csökken, így bőrünk rugalmassága csökken, arcbőrünk megereszkedik és ráncok jelennek meg a bőr felszínén. A rádiófrekvenciás arcfeszesítéssel azonban ez a folyamat lassítható és segítségével a bőr természetes kollagén termelése fokozható!

Kedves Látogató! A weboldal tartalma folyamatos feltöltés alatt. Köszönöm türelmét!