SZOLGÁLTATÁSOK

MeDiMa Emésztés-terápia

JELENLEG EZ A SZOLGÁLTATÁS NEM ELÉRHETŐ! 

PUFFADÁS? SZÉKREKEDÉS? REFLUX? NEHÉZ EMÉSZTÉS?

Mert nem elég csak az étrendünket megváltoztatni a jobb emésztésért!

3 szakember, 3 terület, 1 terápia.

Bővebben a MEDIMA Emésztés-terápia bejegyzésben olvashat.

IRT Reflux-terápia

A reflux oka, hogy a megnövekedett hasi nyomás miatt a gyomorszáj kinyílik, és a sav vagy a savgőz a nyelőcsőbe vagy följebb áramlik. A gyomor záró izma nem gyengül meg, hanem az alulról érkező túlnyomás miatt nem képes kellően zárni. A refluxos tünetek 90 százalékáért a nyelőcső alsó záró gyűrűjének átmeneti "eresztése" a felelős, nem a sok sav.

Az első alkalommal átbeszélik az anatómiai tudnivalókat, az Ön tüneteit, tapasztalatait. Ha van tükrözés lelete (gasztro-, colonoscopia), azt átnézik, esetlegesen felmerülő kérdéseket megbeszélik.


IRT Reflux-terápia konzultáció

Mi történik a konzultáción ? 

A terapeuta részletesen kikérdezi az egészségi állapotáról, alapbetegségeiről. Átbeszélik az anatómiai tudnivalókat, az Ön tüneteit, tapasztalatait. Ha van tükrözés lelete (gasztro-, colonoscopia), azt átnézik, esetlegesen felmerülő kérdéseket megbeszélik.

Has manuális maszírozása, igény esetén otthoni masszázs betanítása. Légzőgyakorlat és hasi nyújtás elsajátítása. 

Gyógymasszázs

Ez a gyógyító céllal végzett masszázs tökéletes kiegészítője (nem helyettesítője) a fizikoterápiának és a gyógytornának a legtöbb mozgásszervi panasz fennállása esetén.

Az ülőmunkát vagy megterhelő fizikai munkát végzők, valamint a sportolók körében szinte megkívánja a szervezet a heti rendszerességgel végzett gyógymasszázst. Azt is mondhatnánk, hogy olyan, mint a sport, a rendszeresség a titka. Hetente egyszer a legideálisabb, ha csak az orvos másképp nem javasolja. Egy szakszerűen végzett masszázs hatása 4-5 napig is eltart.

Gépi nyirokmasszázs

Amit sokszor elhízásnak, felesleges hájnak, zsírpárnáknak hiszünk derekunkon, csípőnkön, combunkon vagy épp lábszárunkon, valójában a szervezetünk által megkötött víz, salak és méreganyag a szövetekben amely, ha zavar van a keringésünkben, természetes úton nem tud távozni.
Ezt a folyamatot segíti a gépi és kézi nyirokmasszázs kezelés.

Célunk a terápiával a felesleges víz, salak és méreganyag kivezetése a szövetekből, a nyirokrendszer stimulálása, hogy visszakapjuk testünk formáját és a fájdalmas tünetektől megszabaduljunk egy pihentető, kellemes kezelés során.

Emésztés-, és Reflux-terápia kiegészítő kezelése lehet.

Hasi masszázs

Gyakori a gyomorégés, puffadás, böfögés, esetleg székrekedés? Valószínű, hogy nem működik megfelelően az emésztésünk és sajnos ez különféle betegségek kialakulásához vezethet.

A hasmasszázs valóságos csodát művel a bélrendszerünkkel. Képes normalizálni a teljes emésztőrendszer működését. Pozitív hatással van többek között a gyomorra, a vastag és vékonybélre, májra, a hasnyálmirigyre és az epehólyagunkra is.

Javítja a gyomor és belek perisztartikus mozgását, vérbőséget okoz, ezáltal segíti az emésztésünket és az anyagcserénket is.

Reflux-terápia kiegészítő kezelése lehet.

Schroth terápia

A gerincferdülés (scoliosis) és a Scheuermann kór kezelésére jelenleg a leghatékonyabb módszer a Schroth terápia. Ennek lényege, hogy különböző testhelyzetekben a kóros görbületeket korrigálva a gerinc aktívan megnyújtott helyzetében erősítjük a törzsizmokat.

A módszer célja a növekedés befejeződéséig a görbületek csökkentése, a progresszió megállítása, az izomdiszbalanszok helyreállítása. Felnőtt korban is okozhat problémát, fájdalmat a gyermekkorban kialakult gerincferdülés, a Schroth gyakorlatok ebben az esetben is jól alkalmazhatóak.

McKenzie terápia

A McKenzie módszer a gerincproblémák speciális vizsgálati és kezelési rendszere, melyet Robin McKenzie, új-zélandi gyógytornász dolgozott ki. Világszerte az egyik legelterjedtebb gerinckezelési eljárás, a világ 40 országában alkalmazzák. Magyarországon általában a gyógytornászok munkaköréhez tartozik.

A módszer egy aktív mozgásterápiára (gyógytornára) épülő rendszer, mely hangsúlyozza a páciens által önállóan kivitelezhető gyakorlatokat. Ezen gyakorlatokkal a beteg saját maga képes befolyásolni fájdalmát és a probléma kimenetelét. A beteg tehát nem passzív "szenvedője" a kezeléseknek, hanem abban aktívan részt vesz.

Gyógytorna

Ha ülő- vagy megterhelő fizikai munkát végzel és gerincpanaszaid vannak, ha mozgásszervi betegséged van, ha baleseted vagy műtéted volt és még tart a rehabilitáció időszaka, ha olyan alapbetegséged van, ami miatt nehezedre esik a mozgás, vagy egyszerűen csak szeretnéd megőrizni ízületeid, izmaid egészségét, ez esetben érdemes egy gyógytornász tanácsát kérned, hogy mi lenne számodra a legjobb megoldás.

Az egyéni gyógytorna előnye, hogy a gyógytornász figyelme nem oszlik meg a páciensek között. Első alkalommal a terapeuta részletesen kikérdez egészségi állapotodról, alapbetegségeidről. Ha van orvosi dokumentációd, MR vagy CT felvételed, azt mindenképp hozd el magaddal a vizsgálatra..

Köpölyözés

Hagyományos kínai orvoslásban alkalmazott módszer. Segíthet a véráramlás növelésében, így felgyorsíthatja a szervezet természetes gyógyulási folyamatait.

A kezelésen vákumhatást hoznak létre speciális csészékkel, melyeket a bőr felületlre helyeznek felmelegítve. Ezzel a módszerrel felszippantják a bőr és a zsír rétegeit az izmokról. Néha a csészéket mozgatják az izomszálak mentén.

Kinezio Tape ragasztás

Versenyre, sportolásra készül, de fáj a dereka, térde, válla vagy más ízülete? Vagy már túl van a mozgáson, de meghúzódott egy izma? Esetleg elaludta a nyakát, vagy rosszul mozdult és fáj a dereka?

A Kinesio Tape segít! Akár egy ízület stabilizálásáról, vagy egy izom, izomcsoport relaxálásáról van szó, a kezelés után már azonnal érezni fogja a fájdalom csökkenését. Kifejezetten hatékony gyógytornával együtt alkalmazva, de önmagában is jótékony hatású. Mivel gyógyszert nem tartalmaz, nem kell félnie a mellékhatásoktól sem. 

Ultrahangos Kavitációs zsírbontás

Ez a fajta zsírbontó eljárás biztosítja azt, hogy műtét nélkül érjük el a kívánt alakot, annak minden fájdalmas és kellemetlen mellékhatása nélkül. Elsősorban a bőr alatti (subcutan) zsír csökkentésében van szerepe, és kiváló a narancsbőr kezelésére is.

Az ultrahang impulzusok 5 cm mélységben képesek lehatolni a zsírszövetben. Ezek a berendezés által generált ultrahang impulzusok a zsírsejtekben buborékokat hoznak létre, melyek ütközése, szétrobbanása olyan nyomásváltozást eredményez, amely hatására a zsírsejtek szétesnek.

Rádiófrekvenciás kezelés

Ez a fajta zsírbontás sok problémára hatékony segítséget nyújt. Egy kezelésben kínál bőrfeszesítést, cellulitkezelést, fiatalítást és zsírcsökkentést. Elsősorban az ún. viszcerális (zsigeri) zsír csökkentésére alkalmazzuk, mely a legnehezebben eltűntethető zsírfajta. Hatását egyszerre kétféleképpen is kifejti. Egyrészt a mélyebb rétegekben levő zsírsejtek melegítésével, a zsíranyagcsere fokozásával, kisebbé válnak a zsírsejtek, vagyis fogyásra készteti őket. Másrészt pedig a felszíni rétegekben elősegíti a kollagén termelődését, ezáltal a bőr feszesebbé válik. Igénybe vehető önálló kezelésként is, melynek célja inkább a bőr feszesítése semmint a zsírbontás. Amennyiben a cél a zsírbontás, úgy együtt alkalmazzuk az ultrahangos zsírcsökkentő eljárással és a nyomásterápiával.

Rádiófrekvenciás arcfiatalítás

Bőrünk kötőszövetének egyik legfontosabb összetevője a kollagén, mely a bőr rugalmasságáért, feszességéért felel. Azonban az idő előrehaladtával és a fénykárosodás eredményeképpen a szervezetünkben található kollagén mennyisége csökken, így bőrünk rugalmassága csökken, arcbőrünk megereszkedik és ráncok jelennek meg a bőr felszínén. A rádiófrekvenciás arcfeszesítéssel azonban ez a folyamat lassítható és segítségével a bőr természetes kollagén termelése fokozható!

Kedves Látogató! A weboldal tartalma folyamatos feltöltés alatt. Köszönöm türelmét!