"SZÍNFALAK MÖGÖTT EGY REFLUX - TANÁCSADÓVAL"

Inulin

2022.01.10

Vízben oldódó nagyméretű rost, amely a bélben sértetlen marad, s így magához vonzza a jó baktériumokat a táplálkozásra, miközben az ember számára emészthetetlen marad. Gazdag inulinforrás a cikória növény gyökere. Sok reflux beteg nem tud lemondani a napi kávéjáról, nekik ajánlom a cikória kávé fogyasztását. Megtalálható még a csicsókában, az...

Epés ügyek

2020.12.10

Az epe a máj által termelt enyhén lúgos (pH 8,0 körüli), keserű, sárgásbarna folyadék, mely részt vesz a zsírok lebontásában (a benne lévő epesavas sók révén) és elősegíti azok felszívódását.

Legtöbb ember életében fontos szerepet játszik a sport. Sajnos a megszokott napi sportot végezve is jelentkezhetnek a reflux tünetei.

Hasnyálmirigyünk az emésztés és a tápanyagfelvétel folyamatában fontos szerepet tölt be. Alakja miatt sokféleképpen elnevezték már az orvosok: kutyanyelv, falevél, kalapács

Ha meg akarjuk érteni az emésztési problémáinkat, nem árt tisztában lenni pár ténnyel. Az első és talán legfontosabb ilyen tény: ha a hasnyálmirigyünk nem tud, vagy nem termel elég emésztőenzimet, emésztési problémák lépnek fel.

Mikrobiom PRO

2020.03.02

Update! Már plusz rostokkal kapható + Fiber néven.

"Egészségedre" - szoktuk mondani koccintáskor, ami úgy tűnik, hogy a vörösbor esetében hatványozottan igaz lehet.

A rejtőzködő betegségeknél nagyon fontos a korai felismerés. Sokszor magunkat próbáljuk gyógyítani, "guglizunk" vagy a szomszédtól kérünk tanácsot. Ezek nem feltétlenül vezetnek jóra.

Zsírok szerepe a táplálkozásban............Szervezetünk egészséges működésében jelentős szerepe van a zsírok, olajok fogyasztásának. Energiát biztosítanak, javítják és stabilizálják az ételek szerkezetét, szükségesek az idegrendszer működéséhez, hőszigetelő hatásuk van a bőr alatti zsírszövet révén, biztosítják a megfelelő hormonális működést.

A napokban járt nálam egy középkorú hölgy aki reflux problémák miatt keresett fel, de a beszélgetés végére kiderült, hogy vastagbél gyulladással is kezelték anno, melyre a Pentasa 2g granulátumot kapta egy ideig. Nagyon meg volt vele elégedve, azt mondta az orvosa a Crohn- betegeknek szokta felírni.