RECEPTEK

Az itt található recepteket különböző oldalakon találtam, némelyiket már elkészítettem és nagyon ízlett, némelyik egyelőre csak gondolati síkon van elraktározva. 

Minden recept végén megtaláljátok a forrásokat is. Jó étvágyat!

1.5 bögre rizsliszt (2/3 bögre barna + 2/3 bögre fehér is lehet)
3/4 bögre tápióka keményítő (lehet kukoricakeményítővel kevert is)
1 bögre (esetleg picit több, kevesebb) jó meleg víz
1 kisebb csokor medvehagyma (levél)
1-2 evőkanál kedvenc olaj
1.5 liter víz a főzéshez + 1 lapos evőkanál

A halat vagy haldarabokat kivesszük a fagyóból és amíg kienged, rácsöpögtetünk egy fél citrom levét. Közben az ecetes uborkát lereszeljük. Ahogy a halacska felengedett, szárazra töröljük, majd sóval és borssal fűszerezzük.

Mindent bele a turmixgépbe, turmixold össze, amíg jól el nem vegyülnek a hozzávalók.

Bögrés fánk

2020.03.01

Keverjük össze a lisztet, a porcukorral a szódabikarbónával és a sütőporral. Egy másik tálban keverjük össze a vaníliakivonatot a joghurttal és a tojással. Ezt a keveréket öntsük a lisztes masszához. Tegyük bele az áfonyát és keverjük jól össze. Bármilyen erdei gyümölcsöt használhatunk ízlés szerint.

Dán briós

2020.02.26

Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg friss élesztő
- 10 dkg cukor
- 2 tojássárga
- 2,5 dl tej
- 10 dkg vaj
- csipet só
- 1 tk rumesszencia

Habár kézenfekvőbb lehet a konzerv használata, mégis jobb, ha száraz csicseriborsót használunk, melyet áztatás után mi magunk főzzünk meg. A megfőtt csicseriborsót csöpögtessük le, mérjünk ki belőle 250 grammot és mixeljük össze. Adjuk hozzá a többi hozzávalót is és addig mixeljük, amíg egy homogén masszát kapunk. A csoki pelyhet mixelést követően...

1 bögre zöldbanán liszt
1 evőkanál tápióka keményítő
1 púpos evőkanál kókuszcukor
körülbelül 3 dl növényi (kókusz) tej + víz, ha szükséges
1 mokkáskanál fahéj
1/2 mokkáskanál kardamom
1/2 mokkáskanál szegfűszeg
1 kávéskanál sütőpor / szódabikarbóna + 1 evőkanál almaecet
1 csipet
Kókuszzsír vagy étolaj (pl. rizsolaj) a sütéshez...