Medvehagymás zöld nokedli

HOZZÁVALÓK 2 FŐ RÉSZÉRE
1.5 bögre rizsliszt (2/3 bögre barna + 2/3 bögre fehér is lehet)
3/4 bögre tápióka keményítő (lehet kukoricakeményítővel kevert is)
1 bögre (esetleg picit több, kevesebb) jó meleg víz
1 kisebb csokor medvehagyma (levél)
1-2 evőkanál kedvenc olaj
1.5 liter víz a főzéshez + 1 lapos evőkanál só
ELKÉSZÍTÉS
1. A medvehagyma levelet egy kevés vízben turmixoljuk meg.
2. Tegyük fel a főzővizet forrni.
3. Mérjük ki a liszteket.
4. A lisztekhez adjuk hozzá a megturmixolt hagymát és annyi jó meleg vízzel kavarjuk össze, amitől puha, összeálló, éppen-éppen formázható tésztát kapunk. A meleg vizet fokozatosan, apránként adagoljuk.
5. A tésztagombócot tegyük a nokedliszaggatóba és a lobogva forró vízbe szaggassuk bele.
6. Pillanatok alatt fő meg.
7. Szűrjük le.
8. A leszűrt nokedlit keverjük össze (1-2 evőkanállal), a kedvenc olajunkkal, hogy a tálalásig ne ragadjanak össze. Önmagában és köretként is megállja a helyét.
Forrás: bulkshop.hu