Édesburgonyás gnocchi

2020.02.17

Hozzávalók:

- 2-3 db édesburgonya

- 250-300 g teljes kiőrlésű liszt (ha gluténmentesen szeretnénk, akkor barna rizsliszt)

- 1 db tojás sárgája

- só

- 1 marék fenyőmag

- 1 marék zsálya

- 1 tk vaj/kókuszzsír 

Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és puhára főzzük. Ha megfőtt, akkor leszűrjük és krémesre összetörjük. Hagyjuk ihűlni langyosra.

Sózzuk, beleütjük a tojás sárgáját és annyi lisztet adunk hozzá, amitől már nem ragad, de nem is lesz kemény. Én egy hozzávetőleges mennyiséget írtam, függ az édesburgonya méretétől és a liszt típusától is, hogy mennyit vesz fel.

Négy gombócra osztjuk a tésztát és rudakat sodrunk belőlük. 1 centis darabokra vágjuk a rudakat, és nudli formájúra alakítjuk.

Forrásban lévő vízben 5-6 perc alatt puhára főzzük a nudlikat, majd szűrőkanállal kiszedjük.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk a fenyőmagot valamint a zsályát, és megpirítjuk. Hozzákeverjük a nudlit is, és azt is addig pirítjuk, míg egy kis színt kap.

Tálalásnál szórhatunk még rá sajtot is. 

Forrás: wanderfoodwonder.blog.hu