Bögrés fánk

2020.03.01

Hozzávalók:

  • 1 bögre liszt,
  • 1/3 bögre porcukor,
  • 3/4 kiskanál szódabikarbóna,
  • 3/4 kiskanál sütőpor,
  • 1/2 bögre joghurt,
  • 1 tojás,
  • 1 kiskanál vanília kivonat,
  • 250 g áfonya

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztet, a porcukorral a szódabikarbónával és a sütőporral. Egy másik tálban keverjük össze a vaníliakivonatot a joghurttal és a tojással. Ezt a keveréket öntsük a lisztes masszához. Tegyük bele az áfonyát és keverjük jól össze. Bármilyen erdei gyümölcsöt használhatunk ízlés szerint. 

Olajozzuk ki a fánk formákat és töltsük a formákba a tésztát de, csak 2/3 részéig, mert sütés közben még nőni fog. Előmelegített sütőben 190 fokon süssük a fánkot 10 percig, (vagy ameddig megpirulnak). Porcukorral tálaljuk.

Forrás: bidista.com