GÉPI HULLÁMMASSZÁZS

Mi a nyirokrendszer?

A nyirokrendszer egy pókhálószerű érrendszer, amely az egész testünket behálózza és megtisztítja szervezetünket a bacilusoktól, vírusoktól, toxikus anyagoktól, elszaporodó gombáktól, elhalt hámsejtektől. 

A benne keringő folyadék a nyirokfolyadék. A nyirokfolyadék az, amely összegyűjti a betegségeket okozó részecskéket és méreganyagokat, majd a testünk több pontján elhelyezkedő nyirokcsomókhoz szállítva megszűrik a nyirkot, amely végül megtisztulva ürül vérünkbe.

Mégis mitől áramlik a folyadék a nyirokrendszerünkben? Az izommozgástól!

A nyirok mozgásának sebessége körülbelül 4 mm/sec. Hogy el tudjuk képzelni ezt a sebességet, íme egy kis összehasonlítás: az aorta vérsebessége 40-50 cm/sec ! Tehát a nyirok csak napi hat alkalommal halad át az egész testen. Míg a vérnek egy kör körülbelül 20-25 másodpercig tart. Ahogy az ember kora nő, a nyirok lassabban mozog. Ennek oka az agyi tónus és az izomaktivitás csökkenése. 

Tehát, ha nem mozgunk, nem működünk. Nyirokrendszerünk, ezáltal immunrendszerünk gyengül, vizesedünk, elhízunk, ez pedig számos egyéb probléma forrása lehet: cukor, szív- és érrendszeri problémákat, ízületi problémák, kopások, illetve számos szív-, vese- és érbetegség vezethető vissza a nyirokrendszer hibás működésére.

A gépi hullámmasszázs technika célja a nyirok áramlás elősegítése, ezáltal az immunrendszer működésének serkentése, a csomópontok semlegesítése és a káros anyagok eltávolítása a szövetekből.

Hogyan működik?
A készülék levegőt pumpál egy speciális csizmába, has-karok mandzsettába, ahol minden egyes rekesz külön-külön felfújható.
Nyomáshullámok a talptól kiindulva a bokán, majd az alsó lábszáron át a lágyéki nyirokcsomókba pumpálják a nyirokfolyadékot. Ezek a masszázsnyomások váltakozó intenzitással, meghatározott időközönként követik egymást, így biztosítva a nyirokáramlás felgyorsulását és elvezetését.

Miért hasznos ez Önnek?
- Méregtelenítés, salaktalanítás
- Zsíroldás, karcsúsítás, narancsbőr kezelése
- Vér, és nyirokkeringés fokozása
- Folyadéktöbblet elszállítása
- Relaxáció, és stresszoldás
- Alvászavar
- Székrekedés feloldása, bélfunkciók javítása
- Puffadás, gyomor és bélrendszeri panaszok enyhítésére és megszüntetésére
- Nyirok- akut ödéma kezelése
- Bénulással járó állapotok javítása
- Ficam, rándulás kezelése
- Görcshajlam megszüntetése

Mikor nem szabad alkalmazni?
- heveny, akut gyulladásos folyamatoknál
- terhesség, szoptatás alatt
- menstruáció első két napján
- lázas állapot
- magas vérnyomás esetén speciális programmal végezhető
- viszérgyulladás
- friss műtétek után
- egyes bőrbetegségek esetén (pl.: herpesz, övsömör)
- pajzsmirigy-működési zavaroknál
- daganatos megbetegedéseknél
- pacemaker
- nagyfokú asztma
- nagyfokú szívelégtelenség, és ehhez társuló ödémáknál
- vérrög (trombózis) képződésre hajlamos személyeknél

Hatása
A nyomásterápia egy rendkívül kellemes, pihentető érzetet nyújt, semmiképp sem lehet kellemetlen számunkra.
A masszázs erősségét mindig igazítjuk a vendég igényéhez, egészségi állapotához. A felfúvódó kamrák által előidézett kellemes hullámmasszázs hatására a teljes nyirokfolyadék keringés, a vérkeringés és az izomzat mikro-cirkulációja egyaránt javul, feszültségei csökkennek. Ez rendkívül előnyös élettani hatásokat gyakorol a sejtekre és a szövetekre.

A tökéletes eredmény érdekében a kezelések 30-45 percesek, és gyakoriságot tekintve általában heti 1-2 alkalom javasolt.

Ruházat
A kezelésre kérjük hozzon magával kényelmes pamut hosszú nadrágot (cicanadrág, leggings) + pólót vagy kar kezelésnél hosszú ujjú felsőt is.

FONTOS!
A felfokozott nyirokkeringés nem csak a kezelés időtartama alatt áll fenn, hanem a következő napokban is folytatódik. Ezért fontos, hogy már a kúrát megelőzően és a kúra egész ideje alatt növeljük a folyadékfogyasztásunkat. Napi 2-2,5 l (lehetőleg szénsavmentes) ásványvíz elfogyasztására mindenképpen szükségünk lesz. Így tudjuk támogatni nyirokrendszerünket a felszabaduló salakanyagok elszállításában.

Egészséges emberek a kezeléseket minden megkötés nélkül, kúraszerűen vehetik igénybe!
Minden egyéb esetben feltétlenül konzultáljon orvosával !