Mikoly Kriszta

Reflux-, táplálkozás tanácsadó, nyirokmasszőr

Több, mint két évtizeden át az emberek problémáit oldottam meg egy multinacionális vállalatnál, és a változás szele engem sem kímélt. Úgy gondoltam, hogy ezen az úton haladok tovább, segíteni másokon.

Saját refluxbetegségemből adódóan folyamatosan keresem, kutatom az okokat és összefüggéseket.

Fontosnak tartom a has manuális kezelését, mivel a hasüregben elhelyezkedő belső szervek hatékony kezelhetőségét segíti ez a terápia. Kiegészítő terápiaként nyirokkezeléssel is foglalkozom, koncentrálva a hasi területre, mely számos emésztési problémát okozhat.

Speciális emésztést segítő hasmasszázst alkalmazok a hasi fascia lazítására, mely kedvezően hat a reflux és egyéb emésztőszervi megbetegedésekre.

Manapság nagyon nagy szükség van egy jó masszázsra vagy más megfelelő terápiára, hogy megőrizzük egészségünket, javítsuk szervezetünk általános állapotát, rendszeresen kezeljük, feloldjuk "stresszeinket", mely testi, mentális és érzelmi diszharmóniát okozhat.

Képzett svéd-, nyirokmasszőr vagyok.

IRT reflux-terapeutaként dolgozom Budapesten, Zuglóban.


Kerdi Fanni

Gyógytornász-fizioterapeuta

Kollégáim küzül sokan kisgyermekkoruk óta sportolnak, esetleg volt egy sportsérülésük, ami miatt megismerkedtek a gyógytornával. Nálam ez kicsit másképp alakult. Az én kiinduló pontom annyi volt csupán, hogy szeretek emberekkel foglalkozni és igazi örömet okoz, ha segíteni tudok. A gyógytornász képzés megtalálása az életem egy olyan pontja volt, ahol végre a saját utamra léphettem és megtanultam, hogy a mozgás nem csak egy feladat és az egészséges életmód része, hanem örömforrás is lehet. Így a sport azóta is az életem része és a felszabadult mozgás élményét vendégeimmel is szeretném megéreztetni.

Képzettségek:

  •  Trigger- és Tenderpont Terápia I-II
  • Kinematic Taping - izom és ízületi ragasztási technikák
  • McKenzie terápia "A" - Mechanikai Diagnózis és Terápia a Lumbális Gerincen
  • Függesztéses technikák alkalmazása a mozgásterápiában I-II
  • Kerekesszékes életmód oktatása a rehabilitációban
  • Nyirokoedema komplex kezelése
  • Dorn terápia
  • hegkezelés

Bejelentkezés: 06/70 505-4110

Dr. Selyem Réka

Reumatológus szakorvos

Reumatológus szakorvosként a mozgásszervek betegségeinek gyógyításával foglalkozom. Ezen belül degeneratív és gyulladásos kórképekkel, többek között nyaki-, háti- és derékfájdalommal (pl. discopathia, spondylosis, spondylatrhrosis, discushernia, scoliosis), csontritkulással azaz osteoporosissal, izületi kopásokkal és gyulladásokkal (pl. arthrosis, rheumatoidarthritis, SPA, köszvény), lágyrészelváltozásokkal (pl. ínhüvelygyulladások, bursitisek, teniszkönyök, izomfájdalmak, alagút szindrómák).

Gyógyításomat teljes körű fizikális vizsgálat, szükség esetén képalkotó- és labordiagnosztikai vizsgálatok előzik meg, majd terápiám során konzervatív- (gyógyszeres és injekciós) , mechano- és fizikoterápiás kezeléseket, életmódbeli tanácsadást alkalmazok vagy alkalmaztatok betegeimen.

Tanulmányok, munkahelyek:

2003-ban végeztem a budapesti Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán. A rezidens képzésem után a Budai Irgalmasrendi Kórházban dolgoztam szakorvos jelöltként 2006-2009 között, majd 2009-ben szereztem meg a reumatológia szakvizsgámat kiváló eredménnyel. 2009-2018 között a Vasútegészségügyi Kft szakrendelőben dolgoztam reumatológus szakorvosként, majd 2018. áprilistól a XVI. kerület Kertvárosi Egészségügyi Szolgálatnál folytatom gyógyító tevékenységemet jelenleg is.

Széplaki Szilvia 

Biológus, mentálhigiénés szakember, reflux-tanácsadó, frissítő nyirokmasszőr 

Állandóan változó világunkban rendkívül fontosnak tartom, hogy jó kapcsolatot ápoljunk bensőnkkel, mind fizikai mind pedig lelki értelemben. Ez ad ugyanis magabiztosságot, stabilitást és erőforrásokat ahhoz, hogy meg tudjunk küzdeni a nehéz, sok esetben váratlan helyzetekkel. Testi és lelki értelemben egyaránt. Ez a stabilitásra való készség fejleszthető, tanulható! Például segítő beszélgetések által. 

A segítő beszélgetés kereteit az első beszélgetés alkalmával szoktuk együtt körvonalazni. Kinek hány alkalomra, milyen gyakoriságra van igénye. Lehet egyszeri és ismétlődő is. A beszélgetések alkalmával egy bizalmi légkörben, (meg)értő figyelem mellett, tisztelettel és a számos eddigi csoportos és egyéni vezetés tapasztalatával fordulok beszélgetőtársam felé. Hatékonyan, praktikus gyakorlatokkal megtaláljuk a szükséges egyedi erőforrásokat a nehézség megoldásához, átvészeléséhez, az egyensúly megtalálásához vagy a megkönnyebbüléshez.

Hiszem, hogy mindannyian rendkívül különbözőek vagyunk, mindenkinek egyedi megoldásokra és osztatlan figyelemre, támogatásra van szüksége. Ettől is csodálatos minden beszélgetés, mert a megoldás is kettőnk közös, szeretettel teli együttműködéséből születik meg. 

Mindegyik munkám a szívem egy-egy csücske, fantasztikus megtapasztalni mindegyikben a finom együttműködést a test és a lélek között.

Szabó Dóra

Gyógytornász, McKenzie-módszer, Kinezio-tape terapeuta, Talpreflexológus

2015 nyarán végeztem gyógytornászként a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi - és Szociális Képzési Karán. Azóta Budapesten dolgozom a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Belgyógyászati osztályán. Minden korcsoporttal találkozom, a legváltozatosabb kórképekkel társítva. Nagy kreativitást igényel a lehető legjobban személyre szabott terápiát összeállítani, de törekszem arra, hogy mindig az adott páciens problémáit oldjam meg. Igyekszem mindig hatékonyan, precízen kialakítani a torna programot a mihamarabbi gyógyulás érdekében.

Szakmai továbbképzéseken veszek részt, bővítve eszköztáramat. Gyermek gyógytornával is foglalkozom, ezen belül lúdtalp, egyensúly, gerincferdülés és tartásjavítással.
Felnőtteket és gyermekeket is várok kreatív, személyre szabott egyéni gyógytorna foglalkozásra!

Továbbképzéseim:
- 3NS TEX Kinematic Taping alaptanfolyam
- Dinamikus Manuálterápia- (Holisztikus Medicina Alapítvány) - lágyrész kezelési technika
- 3D Scoliosis Terápia - Schroth módszer gerincferdülés, hanyag tartás javítására
- McKenzie "A" tanfolyam- deréktáji problémák, gerincsérv kezelési módszere
- Reflexzóna Terápiás Talpmasszázs tanfolyam- Egész szervezetre ható kezelés "talptérképen" keresztül
- Acu-Tape elméleti és gyakorlati haladó tanfolyam - (Oriolus Med) - KinezioTape alkalmazása egyéb kezelés kiegészítéseként

Szabadszállási Ákos

Gyógytorna, gyógymasszőr, Kinezio-tape terapeuta,talpmasszőr

2012 óta gyógy- és talpmasszőrként tevékenykedem, majd később elvégezve az egyetemet gyógytornász-fizioterapeutadiplomát szereztem.

Főállásban a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban dolgozom gyógytornász-fizioterapeutaként. Tevékenységem során a legváltozatosabb korképekkel találkozom a lumbágótól kezdve a gerincsérvig. A kezelések folyamán mindig a páciens számára legideálisabb, egyénre szabott gyógymódot választom meg, mely során sokat használom a kezem és különböző manuális technikákkal egészítem ki a gyógytorna és masszázs kezeléseket.

Számos továbbképzésen vettem részt, mint például:
- Fascia Distorzios Modell (FDM)
- K-active kinesio tape, Acu-tape/kinezio tape alap és haladó tanfolyam
- One Brain módszer

Kővári András

Svédmasszőr

2011 ben elvégeztem a svéd relaxaciós masszázs tanfolyamot. 

Régen sokat sportoltam versenyszerűen. A sok sérülésem kíváncsivá tett, hogy lehet minél hamarabb a testi funkciók hibáit visszaállítani. Ezért végeztem el a masszőri tanfolyamot. Fontos számomra a prevenció is, nem csak akkor kell a segítség, amikor már baj van, hanem a megelőzésre is nagy hangsúlyt kell fektetnünk. Ebben segítek. Nagyon jó érzés amikor látom, hogy elégedetten és egészségesen távoznak a masszázs után a Pácienseim.

A mai rohanó világban a test sokszor nem rendeltetésszerűen van használva, mivel sokat kell ülni, vagy rosszul terhelődik, esetleg sok a stressz, így nem csoda, hogy egyre több esetben jelentkeznek mozgásszervi problémák. Ha hasonló problémája van forduljon hozzám bizalommal.

Részt veszek tovabbi képzéseken hogy minnél naprakészebb legyek. Új eszközöm a Köpöly. Nagyon jó összhangban tudunk fájdalmat enyhíteni.

Kedves Látogató! A weboldal tartalma folyamatos feltöltés alatt. Köszönöm türelmét!